18 Temmuz 2013 Perşembe

Daha Güzel Bir Seks için 6 Tavsiye | Şifalı Bitkiler - Sağlık - Zayıflama

Seks hayatın önemli parçalarındandır. Bazen evliliklerin sonlanmasında bile rol oynayan seksi iyi bir şekilde bilmek ve uygulamak evliliğinizi kurtarabilri. Sağlıklı Şifalı da yayınlanan bu makaleyi okumalısınız Daha Güzel Bir Seks için 6 Tavsiye | Şifalı Bitkiler - Sağlık - Zayıflama

7 Temmuz 2013 Pazar

14 Soruda Verimli İş Hayatı

Maaşınız ve terfiniz performansınıza göre düzenleniyor. Peki siz performansınızı nasıl düzenleyeceğinizi biliyor musunuz?
Bir kişinin bir işteki verim gücü demek olan performans, günümüz şirketlerinin çalışanlarla ilgili hem en büyük 'challenge'ı hem de en büyük kabusu haline gelmiş durumda. Bugünün iş dünyasında çalışanların performansını yüksek tutan bir şirket, aynı zamanda iyi yönetilen bir şirket demek. Çünkü ancak bunu başarabilen şirketler, rekabette öne çıkabiliyor ve maliyetleri aşağı çekebiliyor.
Hepimiz kişisel nedenlerle ya da bizim dışımızdaki koşullar nedeniyle performansımızda zaman zaman düşüşler yaşarız. Her zaman büyük bir süratle ve sonuca odaklı şekilde tamamladığımız işleri eskisi gibi yapamaz hale geliriz. Ancak nedenleri ne olursa olsun kişinin kendi performans grafiğini yönetebilmesi mümkün.
Uzmanlara göre verimliliğinizin düştüğünü belirlediğiniz dönemlerde uygulamaya başladığınız reçetelerle süreci tersine çevirebilirsiniz.

Fetişizm Bir Cinsel Sapkınlık Mıdır?

Hürriyet Gazetesi'nden Çiğdem İŞLER Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Hilmi Yazıcı ile Fetişizmin tanımını, sınırlarını ve cinsel yaşama etkilerini konuştu: Söz konusu röportajda yer alan ayrıntılar şöyle:

Çiğdem İŞLER / hurriyet.com.tr

Tarihte ilk olarak Fransız Psikolog Alfred Binet tarafından tanımlanan fetişizm, "Cansız bir nesnenin veya bir vücudun bazı organlarının tahrik edici olarak algılanması" şeklinde tarif ediliyor. Uzmanlara göre neredeyse herkes, bazı nesnelere cinsel uyarımı artırması anlamında özel değerler yüklüyor.

Blumiyada Suçluluk Duygusu Etkili

Kişi yemek yedikten sonra kilo alacağını zannederek büyük bir suçluluk duygusuna kapılır. Fazla kalori almamak içinse yediklerini ağız yoluyla dışarı atar. Hastalığın ilerleyen zamanlarında dalakta şişme ile kendini gösteren hastalığın sorumlusu olarak uzun yıllar barbie bebekler ve mankenler gösterildi. 

Ertelemenin Nedenleri ve Başa Çıkma

Erteleme, tamamlanması gereken bir işten kaçmaktır. Erteleme sonucunda çoğunlukla kendimizi suçlu, tembel, yetersiz ve kaygılı hissederiz.